31 Ağustos 2011 Çarşamba

KABAKLI SANDAL SEFASI


Malzeme:
5 ad.kabak
300 gr.dana kıyma
1 ad.kuru soğan
1 yemek kaşığı sıvıyağ
1 ad. domates
1 yemek kaşığı domates salçası
3 ad. köy biberi
tuz-karabiber
kızartma yağı

Kıyma az su ile ocağa alınır. Suyunu çekince yağ eklenir. Soğan küp doğranıp ilave edilir.Soğan rengini değiştirince ocaktan alınır. Üzerine karabiber ve tuz ilave edilerek karıştırılır.
Kabaklar bıçakla sıyrılır. Uzunlamasına ikiye ayrılır ortaları çıkarılır (ortaları haşlanarak orani yapılabilir). Kızartma yağında az kızartılır. Kağıt havlu üzerine koyup fazla yağı alınır. Cam tepsiye dizilir. Her kabağı içine kıyma ilave edilir. Üzerlerine domates dilimi ve köy biberi konur. Salça 1 bardak su ile sulandırılarak kabakların üzerne gezdirilir. Fırına sürülür. Domates ve biberler piştikten sonra sıcak halde servis yapılır.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.