Malzeme:
125 gr.margarin
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı zeytinyağı
aldığı kadar un
İç malzemesi:
3 ad.elma
az şeker
tarçın
ceviz
üzerine:
pudra şekeri
Elmalar soyulur ve az şeker ile kaynatılır. Suyunu çektikten sonra ocaktan alınır ve tarçın ile ceviz ilave edilir. Soğuması için bekletilir.
Diğer taraftan hamur malzemesi ile kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edilir. Merdane ile açılan hamurlardan çay bardağı ile kalıplar çıkarılır. Soğutulan elma rendesi birer tatlı kaşığı kadar kalıpların ortalarına konur. Küçük rulo hamur yapılarak üzerleri kapatılır. 150 derecedeki fırında pişirilir. Soğuduktan sonra üzerleine pudra şekeri serpilir ve servis yapılır.
Afiyet olsun.
Mutfakta Selva ( Kavvasolu İzgialp ) var.
Gördüğüm en leziz sepetler bunlar :)
YanıtlaSil