1 Mayıs 2009 Cuma

PATLICANLI ÇÖP KEBAP


Malzeme:
5 ad.kemer patlıcan
200 gr.kuşbaşı et
2 ad.domates
2 ad.köy biberi
1 ad.kuru soğan
karabiber-kimyon
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
tuz
kızartma yağı
kürdan


Kuşbaşı et yıkanıp az su, tuz, karabiber ve kimyon koyup suyu çekilene kadar pişirilir. Soğan küp doğranarak yağ ilavesiyle ete eklenir ve birlikte kavrulur. Ilınması için ocaktan alınıp bir kenara bırakılır.
Diğer taraftan patlıcanlar alacalı soyulur. 3 mm.kalınlığında uzunlamasına kesilir. Yıkadıktan sonra kağıt havlu ile kurutulur. Yağ kızdırılır, patlıcanlar her iki tarafı kızaracak şekilde kızartılır.
Yine kağıt havlu üzerine koyarak fazla yağı alınır. Patlıcanlar ılıdıktan sonra pişirdiğimiz etlerden koyarak sarılır. Fırın kabına dizilir.
Dizilen her patlıcanın üzerine ince doğranan domates ve küçük küçük doğranan biberlerden yerleştirilir.
Kabın kenarından 1 çay bardağı sıcak su ilave edilir. Üzerine alüminyum kağıt kapatılır ve 200 C derecedeki fırında pişirilir.
Fırından çıkardıktan sonra her patlıcanın üzerine süslediğimiz kürdanlardan batırarak servis yapılır.
( hobilerim adlı sayfamda kürdan süslemesini görebilirsiniz )

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.