Malzeme:
4 ad. yufka
200 gr.kuzu eti
2 ad.kuru soğan
1 çay bardağı bezelye
1 tatlı kaşığı kekik
1 ad.havuç
2 ad.yeşil biber
tuz,karabiber
sıvıyağ
Üzeri için:
1 çay bardağı yoğurt
çörek otu
Kuşbaşı et küçük doğranıp yağda kavrulur. Üzerine küp doğranmış havuç ve soğan ilave edilir birlikte kavrulur. Rendelenmiş domates,karabiber ve tuz ilave edilir. Domates suyunu çekince küçük doğranmış yeşil biberler ilave edilir. Konserve ya da haşlanmış bezelye ilave edilir. Havuçlar yumuşak bir hal almadığı takdirde üzerine 1 çay bardağı sıcak su ilave edilip pişirilmelidir. Ocaktan aldıktan sonra ılıtılır. Üzerine kekik ilave edilir. Yufkacıdan aldığımız yufkalar açılır fırça yardımıyla sıvıyağ ile üzeri yağlanır. Dört tarafından bükülerek yufkaya kare şekli verilir. Kare şeklini alan yufka dört eşit kareye bölünür. Herbir kare yufkanın ortasına hazırladığımız harçta bir çorba kaşığı kadar konur. Köşelerden kapatılarak kare şekli verilir. Yağlı kağıt konmuş fırın tepsisine dizilir. Üzerine fırça ile yoğurt sürülür ve çörekotu konur. 200 C derecedeki fırında 30-35 dakika kadar pişirilir. sıcak servis yapılır.
21 Mart 2009 Cumartesi
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.