7 Haziran 2010 Pazartesi

BAKLAVA HAMURUYLA KÖZLENMİŞ PATLICAN BÖREĞİ



Malzeme:
20 ad.hazır baklava yufkası
1 ad.közlenmiş bostan patlıcan
250 gr.yağsız kıyma
1 ad.kuru soğan
1 ad.kırmızı kapya biber
2 ad.sivri biber
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1/2 su bardağı sıvıyağ
1/2 demet maydanoz
tuz-karabiber


Kıyma yıkanıp tuz ve karabiber ilave edilerek kısık ateşte suyunu salıp çekene kadar pişirilir. Suyunu çektikten sonra 1 çorba kaşığı zeytinyağı ilave edilir ve kavrulur.


















Küp doğranan soğan ilave edilir ve soğan şeffaf renk alana kadar birlikte kavrulur. Kapya ve sivri biber doğanıp ilave edilir.Birlikte kavrulduktan sonra ocaktan alınır ve ılıdıktan sonra kıyılmış maydanoz ilave edilir. Közlenmiş patlıcan püre haline getirilerek kıymaya ilave edilir.

Baklava yufkası açılır ve üzeri fırça yardımı ile yağlanır. Üst üste beş ad.konan yufkaların araları yağlanır ve 4 eşit parşaya bölünür. Her parçaya bir çorba kaşığı kadar iç malzeme konur ve kenarına yayılır. Sağ ve sol uçlar kapatılarak çok sıkı veya bol olmayacak şekilde sarılır. Yağlı kağıt konmuş fırın tepsisine dizilir. 180 derecedeki fırında 30-35 dakika kadar pişirilir.
Afiyet Olsun.
Not: Bu miktarla 16 ad.börek yapılıyor. Bir paket baklava yufkası sarılırsa buzdolabı poşetine koyup derindondurucuda muhafaza edilebilir.
Baklava hamuru çok kısa sürede kuruduğu için çok çabuk sarmak gerekiyor.
Eğer sarmadan bekletilecekse hava almamasına özen gösterilmelidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönderme

Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.