Malzeme:
8 çorba kaşığı yoğurt
1 ad.kuru soğan
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı zeytinyağı
kırmızı pul ve toz biber
kırmızı pul ve toz biber
karabiber-tuz
bir tutam maydanoz
Mantarlar yıkanır ve soğan piyazlık doğranır. Mantar ve soğan az tuz ilave edilerek teflon tavaya alınır, suyu çekilene kadar beklenir. Yağ ilave edilir ve sotelenir.
Sarımsakların kabukları soyularak rendelenir ve tuz ile birlikte yoğurda ilave edilir. sarımsaklı yoğurt servis tabağına alınır. Sotelenen mantarlar üzerine konur. Tavadaki yağa kırmızı pul biber ilave edilerek az kavrulur. Mantarların üzerine dökülür. Karabiber ve kırmızı toz biber ilave edilir.
Maydanoz ile süslenerek servis yapılır.
Afiyet Olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.