19 Haziran 2010 Cumartesi

MUZLU MUHALLEBİ


Malzeme:
2,5 su bardağı süt (500 ml)
1 çorba kaşığı buğday nişastası
1 çorba kaşığı un
1 yumurta sarısı
1/2 su bardağı şeker
1 ad.muz
1/2 çay kaşığı tuz
1/2 paket vanilya
50 gr.margarin
küçük bir parça bitter çikolata



Şeker ve yumurta sarısı karıştırılır. Un,tuz ve nişasta ilave edilir. Süt akıtılarak karıştırılır. Muhallebi kıvamına gelene kadar ve sürekli karıştırarak orta ısıdaki ocakta pişirilir.

Muhallebi piştikten sonra margarin ve vaniya ilave edilir.

Dilimlenen muzdan 4 dilim ayrılır ve diğerleri 4 ayrı kaseye paylaştırılır. Muhallebi ilave edilir. Birer dilim muz orta kısmına konur. Soğuduktan sonra üzerine çikolata rendelenir. Oda sıcaklığında ve buzdolabunda bekleterek soğuk servis yapılır.

Afiyet Olsun


1 yorum:

Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.