Malzeme:
2 su bardağı tuzsuz yer fıstığı
1 su bardağı şeker
1/2 su bardağı su
4-5 damla limon suyu
1 çorba kaşığı bal
Yer fıstığının kabuğu ayıklanır. Şeker, bal ve su karıştırılarak ocağa alınır. Limon suyu ilave edilir. 1-2 taşım kaynadıktan sonra fıstıklar ilave edilir. Fıstıklar kahve tonunu alana kadar bir yandan krıştırılarak pişirilir.
Yağlı kağıt üzerine aldıktan sonra ılımaya başladığında bıçak ile istenen büyüklükte kesilir. Soğuduktan sonra kesilen yerlerden kırılarak ayrılır.
Şekerleme olarak tüketileceği gibi pasta, tatlı vs.lerde kullanılabilir.
Afiyet Olsun.
Çok sevdiğim bir lezzet pastada kullanmasamda yemeği bile çok seviyorum elinize sağlık.Sevgiler...
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim Mine Hanımcığım.Sevgiler...
YanıtlaSil