13 Haziran 2010 Pazar

MANTAR SALATASI

Malzeme:
6 ad.kültür mantarı
1 çay bardağı haşlanmış bezelye
8 yaprak marul
3 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı limon suyu
1 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı karabiber
1 ad.küçük kuru soğan
1 diş sarımsak


Zeytinyağı, limon suyu, tuz, karabiber ve küçük doğranmış sarımsak kavanoza konur, sallayarak karışması sağlanır. Bir kase içerisine haşlanmış bezelye ve bol suda yıkanmış jülyen doğranmış (rendenizin düz bıçağı varsa rende ile jülyen doğrayabilirsiniz) mantar konur ve üzerine zeytinyağlı,limonlu sos ilave edilir.Buzdolabında 30 dakika kadar bekletilir.

Diğer taraftan yıkanan marul yaprakları sirkeli suda 15 dakika bekletilir. Sudan alınarak süzülür (ya da salata kurutucuda kurutulur) . Salata kasesine doğranır, üzerine buzdolabında bekletilen soslu bezelyeli mantarlar ilave edilir.
Servis yapılır.

Afiyet Olsun




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.