6 Haziran 2010 Pazar

SEBZELİ ENGİNAR


Malzeme:
6 ad.enginar
2 ad.havuç
1 ad.patates
1 çay bardağı haşlanmış bezelye
1/2 demet yeşil soğan veya 1 ad.kuru soğan
5-6 çiçek buharda haşlanmış brokoli
birkaç dal dereotu
1 çorba kaşığı un
2 yemek kaşığı zeytinyağı
tuz
Kuru soğan veya yeşil soğan ayıklanarak doğranır ve yağda kavrulur. Küp doğranan havuçlar ilave edilir ve kavurmaya devam edilir. Un ilave edilerek karıştırılır. Küp doğranan patatesler ilave edilir. iki su bardağı su ilave edilerek pişmeye bırakılır. Diğer taraftan ayıklanmış ve hazırlanmış olarak alınan enginarlar yumuşak bir hal alana kadar haşlanıp suyu boşaltılır ve bir tencereye dizilir.
Havuç ve patatesler pişmeye yakın bezelye ve brokoli ilave edilerek birlikte pişirilir. Suyu kontrol edilir. Eğer yeterli değilse su kaynatılarak ilave edilmelidir.
Daha sonra tencerede bulunan enginarların üzerine sebzeler yerleştirilir ve 10 dakika daha birlikte kısık ateşte kaynatılır. Altını söndürdükten sonra soğuması için beklenir. Soğuduktan sonra servis tepsisine alınır. Soğuk olarak yenir.
Afiyet Olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönderme

Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.