15 Haziran 2010 Salı

FIRINDA PATATESLİ ET KÖFTE


Malzeme:
300 gr.yağsız kıyma
1 yumurta
2 dilim bayat ekmek içi
1/2 demet maydanoz
3 ad.patates
5-6 ad.sivri biber
1 ad.kuru soğan
3 su bardağı domates suyu veya
3 ad.domates
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 çorba kaşığı un
kuru dereotu - kuru kekik
tuz - karabiber - kimyon
kızartma yağı
Bayat ekmek içi ıslatılır, suyu sıkılarak kıymaya ilave edilir.
Kimyon, karabiber ve tuz eklenir. Soğan rendelenerek ilave edilir. İyice yoğrulur ve ceviz büyüklüğünde parçalar alınarak yuvarlanır ve yassı şekil verilir. 16 ad. köfte yapılır ve buzdolabında bekletilir. Diğer taraftan patatesler soyularak 1/2 cm.kalınlığında dilimlenir. Yıkanarak süzülür ve az kızartılır. Biberler yıkanır ve sapları kesilerek az kızartılır. Köfteler buzdolabundan alınır ve una bulanır. Üzerindeki un fazlası alınır ve köfteler de az kızartılarak cam tepsiye bir patates ve bir köfte şeklinde dizilir. Üzerine biberler eklenir.
Yağ bir tavaya konur ve az kızdırdıktan sonra domates suyu veya rendelenmiş domates eklenerek 1-2 dakika kaynatılır. Gerekirse su eklenir ve patatesli köftelerin üzerine gezdirilerek ilave edilir. Az kekik ve dereotu serpilir.
185 derecedeki fırında 50 dakika kadar pişirilir. Köftelerin kurumaması için üzeri arzu edilirse alüminyum folyo ile kapatılabilir. Piştikten sonra biraz bekletilir ve sıcak servis yapılır.
Afiyet Olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönderme

Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.