16 Haziran 2010 Çarşamba

MEYVE SALATASI





Malzeme:
2 ad.portakal
1 ad.muz
1 dilim kavun
1 avuç frambuaz
14-15 ad.kiraz
1 ad.elma
nar
kuş üzümü
çekirdeksiz kuru üzüm
kıyılmış fındık
2 çorba kaşığı limon suyu
1 tatlı kaşığı şeker

Limon suyu ve şeker karıştırılır. Küçük dilimlenen muz, elma ve kavun derin bir kap içerisine alınır. Üzerine kararmaması için limonlu şeker dökülüp karıştırılır.


Portakallar bıçakla şekilli kesilir. İçi çıkarılır. Küçük kesilir ve diğer meyvelere ilave edilir. Portakalların içine meyveler konur. Kuş üzümü suda bekletilir. Nar taneleri ayıklanır. portakalların üzerine frambuaz, kiraz, kuş üzümü ve kuru üzüm konur. Kıyılmış fındık serpilerek servis yapılır.
Afiyet Olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.