17 Haziran 2010 Perşembe

İNEGÖL KÖFTE

Malzeme:
500 gr.dana kıyma
1 ad.kuru soğan
2 yemek kaşığı galeta unu
1 çay kaşığı karbonat
1 çorba kaşığı limon suyu
tuz - karabiber
1/2 kahve fincanı su

Soğan rendelenir. galeta unu, tuz, karabiber ve su ilşave edilerek iyice yoğrulur ve buzdolabında bir gece ya da 7-8 saat bekletilir. Karbonat ve limon suyu karıştırılarak kıymaya ilave edilir.

Ceviz büyüklüğünde parçalar alınarak avuç içinde yassı hale getirilir ve rulo yapılır. İyice yuvarlanır ve kızdırılan yağda yakmadan kızartılır.

Patates kızartması veya pilavla birlijte servis yapılabilir.
Afiyet Olsun

1 yorum:

  1. Esma Hanım elinize sağlık.Sunumda görüntü de harika sevgiler...

    YanıtlaSil

Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.