3 Haziran 2010 Perşembe

ENGİNARLI GİRİT KEBABI


Malzeme:
3 ad.enginar
300 gr.kubaşı
15 ad.arpacık soğanı veya 2 ad.kuru soğan
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 ad.kırmızı kapya biber
2 ad.yeşil sivri biber
1/2 demet dereotu
1 çay bardağı bezelye
tuz-karabiber





Temizlenmiş olarak alınan enginarlar kuşbaşı doğranır ve suda bekletilir. Kuşbaşı etler yıkanıp az tuz ile ocağa konur. Suyunu çektikten sonra zeytinyağı ilave edilir. Diğer taraftan bezelyeler haşlanır. Kabukları soyulan arpacık soğanlar bütün olarak, kuru suğan kullanılıyorsa iri doğranarak etlere ilave edilir ve birlikte kavrulur. 1 çay bardağı su ilave edilir, suyunu çekene kadar pişirilir.Suyunu çeken soğanlı etlere suda bekletilen enginarlar süzülerek ilave edilir. Sivri ve kapya biberler doğranarak eklenir ve kaşıkla karıştırlır. Haşlanan bezelyeler ilave edilir. Karabiber ve tuz eklenir. Üzerini kapatmayacak şekilde su ilave edilerek suyu yok denecek kadar azalana dek pişirilir. 10 dakika dinlendirdikten sonra üzerine veya yanına dereotu konularak sıcak servis yapılır.
Afiyet Olsun


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.