5 Haziran 2010 Cumartesi

SUSAMLI KURABİYE


Malzeme:
1 çay bardağı sıvıyağ
125 gr.margarin
1 çay bardağı mısır nişastası
6 çay bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı şeker
1 çay bardağı süt
susam


Sıvıyağ, oda sıcaklığındaki margarin ve şeker karıştırılarak , süt , vanilya, kabartma tozu, nişasta ve un ilave edilir. Yapılan hamur kıvrılarak simit şekli verilir. beyaz susama batırılarak yağlı kağıt konmuş fırın tepsisine dizilir.

175 derecede önceden ısıtılan fırında 25-30 dakika kadar pişirilir.

Soğuduktan sonra servis yapılır.

Afiyet Olsun.

2 yorum:

  1. kimbilir ne güzel olmuştur.ellerine saglık

    YanıtlaSil
  2. evet Eylemciğim,yumurta olmadığı için uzun süre taze kalabiliyor.Ağızda dağılabilen lezzetli bir kurabiye...Sevgiler

    YanıtlaSil

Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.