Malzeme:
1 çay bardağı sıvıyağ
125 gr.margarin
1 çay bardağı mısır nişastası
6 çay bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı şeker
1 çay bardağı süt
Sıvıyağ, oda sıcaklığındaki margarin ve şeker karıştırılarak , süt , vanilya, kabartma tozu, nişasta ve un ilave edilir. Yapılan hamur kıvrılarak simit şekli verilir. beyaz susama batırılarak yağlı kağıt konmuş fırın tepsisine dizilir.
175 derecede önceden ısıtılan fırında 25-30 dakika kadar pişirilir.
Soğuduktan sonra servis yapılır.
Afiyet Olsun.
kimbilir ne güzel olmuştur.ellerine saglık
YanıtlaSilevet Eylemciğim,yumurta olmadığı için uzun süre taze kalabiliyor.Ağızda dağılabilen lezzetli bir kurabiye...Sevgiler
YanıtlaSil