13 Mart 2011 Pazar

KARSAMBAÇ



Ankara'ya son 30 yıldır yağmayan kar yağınca aklıma Tarsus'un Namrun yaylasında yapılan "KARSAMBAÇ" geldi.

Yağan kardan, temiz olan yerden alarak karsambaç yapmaya karar verdim.

Komşumuzun yaptığı kardanadam ve benim yaptığım karsambaçı ekliyorum.



Malzeme:


Temiz kar


evde bulunan reçel ve reçel suyu


derindondurucunuzda varsa vişne ve frambuaz



Kar alınarak tabağa konur. Üzerine reçel ve reçel suyu gezdirilerek servis yapılır.


Eğer yolunuz Tarsus/ Namrun (Çamlıyayla) Yaylasına düşerse büyük çarşıya gidip orada karsambaççıdan mutlaka yemelisiniz.


Afiyet olsun.


1 yorum:

  1. ah keşke hatayada yağsada görebilsemmm,karı çok severimmmmmmmmmmm.

    YanıtlaSil

Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.