4 Mart 2011 Cuma

SEBZE HAŞLAMA


Malzeme:
7-8 ad. brüksel lahanası
1/2 çin lahanası
1 ad.havuç
1 ad.kuru soğan
4-5 ad.karnabahar çiçeği
1 yaprak kırmızı lahana
1 ad. küçük kohlrabi (alabaş)
1 çorba kaşığı zeytinyağı
dereotu-tuz-çekilmiş keten tohumu
Havuç,kohlrabi ve kuru soğan soyulur, doğranır ve yıkanır. Brüksel lahanaının dış yaprakları ayıklanır ve kök kısmı kesilerek yıkanır. Çin lahanası ince doğranır ve yıkanır. Kırmızı lahana ince doğranır ve yıkanır. Havuçlar bir tencereye alınır ve üzerine bol su ilave edilir. Havuçlar 15-20 dakika haşlandıktan sonra diğer sebzeler ilave edilir ve yumuşak bir hal alana kadar birlikte haşlanır. Servis tabağına aldıktan sonra üzerine uz ekilir, zeytinyağı gezdirilir. Çekilmiş keten tohumu ve dereotu ilave ederek servis yapılır.
Afiyet olsun.

1 yorum:

  1. bloguna giren şanslı insanlardandansın sende.buralar çok sessiz.ellerine saglık.

    YanıtlaSil

Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.