13 Ağustos 2011 Cumartesi

PİLAV ÜSTÜ TAVUK DÖNER



Malzeme:

2 ad. ızgara tavalık tavuk parçası

1 su bardağı pirinç

su- tuz

1 çorba kaşığı zeytinyağı


pirinci ıslamak için:

1/2 limon

sıcak su

tuz



Tavuk parçaları yıkanır ve donması için buzluğa konur.Pirinç yıkanarak tuz, sıcak su ve limon suyu ile ıslatılır. Su soğuduktan sonra pirinç süzülür ve üzerinden su geçirilir. Zeytinyağı tencereye konur pirinç ilave edilir. Az kavurduktan sonra 1 su bardağı su ilave edilir ve pirinç piştikten sonra demlenmesi için üzerine kağıt havlu konup bekletilir.

Pilav demlenirken tavuklar buzluktan alınır ve jülyen kesilir. Teflon tavaya konur ve orta ısıda pişirilir. Suyunu salıp çektikten sonra kendi yağı ile kızardıktan sonra servis tabağına konan pilav üstine tavuklar serpiştirilir. Sıcak olarak servis yapılır.

Afiyet olsun

Mutfakta Bedia İzgialp Günay var

1 yorum:

Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.