11 Ağustos 2011 Perşembe

PROFİTEROL



Malzeme:
3 yumurta
1 su bardağı un
1 su bardağı su
125 gr margarin



Kreması için:
1 yumurta
1,5 yemek kaşığı şeker
2,5 su bardağı süt
3 yemek kaşığı un
1 paket vanilya




Çikolata sosu için:
3 su bardağı süt
3 yemek kaşığı kakao
1 yemek kaşığı un
6 yemek kaşığı şeker
1 ad.yumurta sarısı
1 yemek kaşığı sıvıyağ
bir parça bitter çikolata





Su ile margarin tencereye konur ve kaynatılır.Üzerine un ilave edilir ve 3 dakika sürekli karıştırılarak pişirilir. Ocaktan alınır ve ılıması için bekletilir. Hamurun kaliteli olabilmesi için karıştırma işlemi durmaksızın yapılmalı.


Hamur soğuduktan sonra üzerine yumurtalar teker teker kırılıp yedirilir. Bir yumurta yedirilmeden 2.si konmamalı (ekler pasta hamuru gibi) . Yumurtalar ilave edildikten sonra hamur 10 dakika dinlendirilir.


Dinlendirilen hamurdan kaşıkla ceviz büyüklüğünde parçalar alınır ve yağlı kağıt konmuş fırın tepsisine 2 cm. aralıklarla konur. Elle şekil verilerek 175 derecedeki önceden ısıtılan fırında yaklaşık 40 dakika pişirilir. Piştikten sonra sğumaya bırakılır. Soğuduktan sonra ortadan kesilir (tamamı kesilmez).


Diğer taraftan vanilya hariç krema malzemesi ile krema pişirilir. Piştikten sonra vanilya ilave edilir ve profiterollerin içine sıkma torbası ile sıkılır.

3 su bardağı süt,3 yemek kaşığı kakao, 1 yemek kaşığı un, 6 yemek kaşığı şeker ve yumurta sarısı karıştırılır ve muhallebi kıvamına gelene kadar pişirilir. Pişen sosun içerisine çikolata parçası ilave edilerek erimesi beklenir. Ocaktan aldıktan sonra üzerine sıvıyağ konur ve ılınması için arasıra karıştırılır. Ilınan çikolata sosu profiterollerin üzerine dökülür ve servis yapılır.


Afiyet olsun.


Bugün mutfakta Ceren Tanglay Uçaker var.

1 yorum:

Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.