11 Haziran 2010 Cuma

FISTIK KROKAN


Malzeme:
2 su bardağı tuzsuz yer fıstığı
1 su bardağı şeker
1/2 su bardağı su
4-5 damla limon suyu
1 çorba kaşığı bal
Yer fıstığının kabuğu ayıklanır. Şeker, bal ve su karıştırılarak ocağa alınır. Limon suyu ilave edilir. 1-2 taşım kaynadıktan sonra fıstıklar ilave edilir. Fıstıklar kahve tonunu alana kadar bir yandan krıştırılarak pişirilir.


Yağlı kağıt üzerine aldıktan sonra ılımaya başladığında bıçak ile istenen büyüklükte kesilir. Soğuduktan sonra kesilen yerlerden kırılarak ayrılır.
Şekerleme olarak tüketileceği gibi pasta, tatlı vs.lerde kullanılabilir.
Afiyet Olsun.

2 yorum:

  1. Çok sevdiğim bir lezzet pastada kullanmasamda yemeği bile çok seviyorum elinize sağlık.Sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. Çok teşekkür ederim Mine Hanımcığım.Sevgiler...

    YanıtlaSil

Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.