22 Haziran 2010 Salı

ŞEKERPARE



Malzeme:
1 kahve fincanı pudra şekeri
120 gr.margarin
1 ad.yumurta
6 kahve fincanı un
1 kahve kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı karbonat
15 ad.fındık



Şurup için:
2 su bardağı şeker
1,5 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu

1/2 çay kaşığı vanilya

Su, şeker, vanilya ve limon suyu tencereye konularak kaynadıktan 5 dakika sonra ocaktan alınır ve ılıması için bir kenara bırakılır.

Diğer taraftan elenen pudra şekeri ve yumurta karıştırılır. Eritilmiş ve sıcak olmayan margarin ilave edilir. Karbonat ve tuz ilave edilir. Un elenerek hamur yapılır. Üzeri nemli bir bezle örtülerek 10 dakika dinlendirilir.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınır ve yuvarlanır. Hafif yassılaştırarak yağlı kağıt konmuş fırın tepsisine 2 cm.arayla dizilir. Ortalarına yumurta akına batırılmış fındıklar yerleştirilir. Önceden ısıtılan 175 derecedeki fırında 30-35 dakika kadar pişirilir.
Fırından aldıktan sonra servis tabağına sıcak olarak alınır ve üzerine şurup dökülür. Şurubu iyice alıp soğuduktan sonra üzerine hindistan cevizi , kaymak vs. ile servis yapabilirsiniz.
Afiyet Olsun.

2 yorum:

  1. Tatlılardan ne kadar uzak durmam gereksede ; ne yazık ki şerbetli tatlılardan şekerpare ye dayanamıyorum..
    Ellerine sağlık afiyetler olsun bereketi ile..

    Sevgiler..

    YanıtlaSil

Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.