1 Haziran 2010 Salı

SİRKELİ KURABİYE

Malzeme:
1 yumurta
1 fincan elma sirkesi
1 çay bardağı buğday nişastası
1 çay bardağı sıvıyağ
125 gr.margarin
6 çay bardağı un
2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı şeker
1 paket kabartma tozu
beyaz susam

Oda sıcaklığındaki margarin, sıvıyağ ve sirke karıştırılır. Yumurta sarısı,un,nişasta,şeker,tuz,kabartma tozu ilave edilerek hamur yapılır. Yapılan hamur rulo yapılarak verev kesilir. Silikon fırça ile üzerlerine yumurta akı sürülür ve susam serpilir. 180 derecedeki fırında 30 dakika pişirilir. Souduktan sonra servis yapılır.
Afiyet olsun.

5 yorum:

  1. YAPTIKLARINIZ HARİKA ŞİMDİYE KADAR SİZİ KEŞFETMEDİĞİME ÜZÜLDÜM....
    BENİM EŞİMDE ANKARA ÇUBUKLU HARİKASINIZ
    ELLERİNİZE SAĞLIK

    YanıtlaSil
  2. Yorumlarınız için çok teşekkür ederim.Sevgiler:))

    YanıtlaSil
  3. COK NEFIS TARIFLERNIZ VAR...
    ELLERINIZE SAGLIK...SIZI HEMEN TAKIPE ALIYORUM:))

    KENDI BLGOUMADA BEKLERIM;))

    YanıtlaSil
  4. kurabiyenizin şekli çok güzel ben düğüm şeklinde yapıyordum buda bir alternatif oldu benim için
    sevgiler...

    YanıtlaSil
  5. Yorumlarınız için çok teşekkür ederim.Sevgiler :))

    YanıtlaSil

Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.