8 Şubat 2010 Pazartesi

BUHARA PİLAVI

Malzeme:
2 su bardağı pirinç
300 gr.kuzu eti
2 ad. havuç
1 fincan badem
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı yenibahar
1 tatlı kaşığı karabiber
tuz

Pirinci ıslamak için:
2 su bardağı sıcak su
1 tatlı kaşığı tuz
1/2 limon suyu

Pirinç yıkanarak derin bir kap içerisine alınır ve sıcak su, tuz, limon suyu ilave edilerek su soğuyana kadar bekletilir.
Diğer taraftan kuzu eti küçük kuşbaşı doğranır ve 3 su bardağı su, tuz ilave edilerek düdüklü tencerede kaynatılır. Köpüğü alınır ve tencerenin kapağı kapatılır 20 dakika pişirilir.
1 çay bardağı kaynar suyun içerisinde bademler 1 dakika bekletilir ve sudan alınarak kabukları soyulur.
Havuçların dışı kazılır ve tavla zarı büyüklüğünde doğranır, yıkanır.


Tereyağı eritilir ve 3-4 dakika bademler kavrulur. Sudan alınıp süzülen pirinç ilave edilir birlikte kavrulur.
Pişen etlere kavrulan bademli pirinç ilave edilir. 1 çorba kaşığı zeytinyağında havuçlar kavrulur ve pirince ilave edilir. Tuz ve karabiber eklenir ve kısık ateşte pirinç suyunu çekene kadar pişirilir.
Suyunu çeken pirinç ocaktan alınarak üzerine kağıt havlu konur tencerenin kapağı kapatılır ve pilav 10 dakika dinlenmeye bırakılır. Pilav dinlendikten sonra yenibahar ilave edilir ve karıştırılarak sıcak servis yapılır.
Afiyet Olsun.

2 yorum:

Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.