23 Şubat 2010 Salı
İŞMUM ÇÖREĞİ
Malzeme;
1 su bardağı süt
1 yemek kaşığı yoğurt
1 çorba kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuz
1 çay bardağı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı kuru maya
1 çorba kaşığı işmum
4 su bardağı un
Açmak için;
1 su bardağı sıvıyağ
1 yemek kaşığı şumum
Hamur malzemesi ile yapılan hamur 10 dakika dinlendirilir. Dinlendirilen hamur 8 eşit parçaya bölünür. Hamur açılacak yere alınır. Merdane ya da elle açılır üzerine şumumlu yağ bolca sürülür. Ortası delinerek kenarlara doğru kıvrılır. Elde edilen yuvarlak halka şeklindeki hamur iki uçtan tutularak kıvrılır. Kıvırdıktan sonra bir uç iç kısımda kalacak şekilde spiral olarak sarılır ve açılmaması için araya sıkıştırılır. Yağlı kağıt konmuş tepsiye dizilir. Kalan şumum ve yağ üzerlerine konur ve 185 derecedeki fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
Ilık veya soğuk olarak servis yapılır.
Afiyet Olsun.
Şumum ya da işmum; içerisinde anason, safran gibi baharatların olduğu 5 ayrı baharattan oluşan ve Tarsus'taki aktarların hazırladığı bir karışımdır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.