26 Şubat 2010 Cuma

TON BALIKLI ROKA SALATASI


Malzeme:
1 demet roka
1 küçük ton balığı konservesi
1 ad. domates
2 çorba kaşığı mısır konservesi
1 tatlı kaşığı hardal
1 ad. limon suyu
2 diş sarımsak
4-5 yaprak maydanoz
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı sirke
tuz
Roka yıkanarak sirkeli su da 10 dakika bekletilir.
Sudan alınarak salata süzgecinde kurutulur. Rokalar salata tabağına 2cm. kalınlığında doğranır. Domatesi kabuğu soyulur ve rokanın üzerine küçük doğranır. Maydanoz yaprakları konur. Mısır ve ton balığı üzerine serpiştirilir.Limon suyuna hardal konur ve çırpılır. Sarımsaklar ince doğranıp limonlu hardal ilave edilir. Zeytinyağı eklenir ve salata üzerine gerdirilerek konur. Bekletmeden servis yapılır.
Afiyet Olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.