7 Şubat 2010 Pazar

SEBZELİ TAVUKLU ÇÖP ŞİŞ

Malzeme:
2 ad.tavuk göğsü
3 ad.patlıcan
2 ad.köy biberi
1 çay bardağı mısır unu
tuz
2 tatlı kaşığı sıvıyağ

kızartma yağı

1 çorba kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı un


Patlıcanlar alacalı soyularak 1 cm. dilimlenir ve az kızartılarak kağıt havlu üzerine alınır. Diğer taraftan tavuk göğüsleri yıkanarak 10 dakika unlu ve sirkeli suda bekletilir. Suda bekletilen tavuklaralınır ve süzülerek iri kuşbaşı olarak doğranır.


Kağıt havlu ile kurulanarak tuzlanıp mısır ununa bulanır.

Biberler yıkanıp iri doğranır.

Çöp şişlere sırayla kuşbaşı tavuk, patlıcan ve biber dizilir.

Kenar yüksekliği kısa ya da krep tavasına 1 tatlı kaşığı sıvıyağ konur ve şişlerin yarısı tavaya dizilir. Çevirerek her tarafının kızarması sağlanır. Diğer yarısı da 1 tatlı kaşığı yağ ile aynı şekilde kızartılır. Sıcak olarak pilav ile servis yapılır.
Afiyet Olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönderme

Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.