
Malzeme;
250 gr. klasik boncuk makarna
3,5 su bardağı su
1 çay bardağı süt
1 tatlı kaşığı sıvıyağ
1 yemek kaşığı tereyağı
tuz
Süslemek için;
1 dilim alakok yumurta
1 ad.bütün haşlanmış havuç
1 ad.yeşil biber
1 ad.siyah zeytin
1 dilim turp
1 dilim domates
dereotu
Su, tuz ve sıvıyağ tencereye konur. Kaynadıktan sonra makarna ilave edilir. Ara sıra tahta kaşıkla karıştırılır. Suyunu çektikten sonra ocaktan alınır ve süt ve tereyağı ilave edilerek tencerenin kapağı kapatılır. 1-2 dakika sonra tahta kaşıkla karıştırılır. Yağ eriyip sütü iyice çekmesi beklenir.
Hazır hale gelen makarna servis tabağına alınarak şekil verilir. Haşlanmış havuçtan 2 ad. ayak, göneş ve vücut için ince şeritler kesilir. Kesilen havuçlar yerleşrtirilir. Yumurta dilimi göz olarak yerleştirilir. Biber ince kesilerek dereotu ile birlikte ayak uçlarına yerleştirilir. Domatesten gelincik yapılır.Zeytin; gelincik, gözbebği ve gag ucu için kesilir.
Sunum çok cici..çok beğendim..
YanıtlaSilEllerınıze sağlık..
Sevgilerle..
teşekkür ederim:))
YanıtlaSil