25 Şubat 2010 Perşembe

KAŞARLI KUZU KIYMA SOTE


Malzeme:
750 gr.kuzu kıyma
1 ad.kuru soğan
3 ad.yeşil soğan
3 ad. domates
2 ad.yeşil biber
2 çorba kaşığı zeytinyağı
tuz-karabiber-kimyon

Üzerine;
75 gr.kaşar rendesi
hardal-mayonez-ketçap


Kıyma yıkanarak ocağa alınır.Tuz-karabiber ve kimyon eklenir. Suyunu salıp çekene kadar pişirilir. Suyunu çekince yağ ilave edilir ve kavrulur. Kuru soğanın kabuğu soyulur ve rondodan geçirilir. Yeşil soğanlar ayıklanarak ince doğranır ve kuru soğanla birlikte kıymaya ilave edilir. Bir yandan tahta kaşıkla karıştırılarak soğanlar şeffaflaşana kadar kavrulur. Yeşil biberler yıkanıp küçük doğranır ve ilave edilir. Domateslerin kabukları soyulur ve küp doğranır. Kavrulan kıymaya ilave edilir ve tencerenin kapağı kapatılır. Kısık ateşte domatesler suyunu bırakıp çekene kadar pişirilir. Sıcak halde tabağa alınır. Üzerine kaşar rendesi, mayonez, ketçap ve hardal konur. Servis yapılır.
Afiyet Olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.