Malzeme:
4 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı sıvıyağ
2 fincan pekmez
kaymak
kıyılmış fındık
Un yağda kavrulur.Pekmez ilave edilir. Kıvamı gelince ocaktan alınır. Ilıdıktan sonra kalıba alınır ve servis tabağına ters çevrilir. Üzerine kaymak ve kıyılmış fındık parçaları konup servis yapılır.
Afiyet Olsun.
Çok çeşitli tarifi olan hoşmerim Isparta'da pekmek ile yapılıyor.
Ben üzerine Kaymak ve kıyılmış fındık koydum.
Hoşmerimin hikayesi: Evin hanımı akşam yemekten sonra yapacağı tatlı için pek malzemesi yoktur. Hatta şekeri bile kalmamıştır.
Dolabında bulunan yağ, un ve pekmezden oluşan bir tatlı yapar çabucak ve yemekten sonra eşine ikram eder ve eşi yedikten sonra ise - Hoş mu erim? diye sorar.
Bu günümüze "Hoşmerim" olarak gelir
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.