12 Şubat 2010 Cuma

MANTAR KURABİYE


Malzeme;
1 yumurta
1/2 su bardağı şeker
125 gr. margarin
2 su bardağı mısır nişastası
1 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1/2 limon suyu
kakao
Limon suyu ile kabartma tozu karıştırlır. Kakao hariç limon suyu ve karbonat dahil olmak üzere diğer malzeme ile hamur yapılır.
Yapılan hamur 10 dakika dinlendirilir.
Ceviz büyüklüğünde yuvarlanan hamurun üzerine kakaoya bulanan şişe kapağı ile şekil verilir.
Yağlı kağıt konmuş tepsiye dizilir ve 175 derecedeki fırında 17 dakika pişirilir.
Soğuduktan sonra servis yapılır.
Afiyet Olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönderme

Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.