9 Şubat 2010 Salı

YUNAN TATLISI


Malzeme:
4 yumurta
1 su bardağından 1 parmak az şeker
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı hindistan cevizi
1 su bardağı galeta unu
1 paket kabartma tozu

Şerbeti;
1, su bardağı şeker
1,5 su bardağı su

Sosu;
1 paket krem şanti
1 su bardağı süt
1 çay bardağı çikolata sosu
Su ve şeker kaynadıktan 5 dakika sonra soğuması için bir tarafa bırakılır.

Süt ile krem şanti mikserle çırpılır ve buzdolabına konur.
Oda sıcaklığındaki yumurta ve şeker çırpılır. Yağ, hindistan cevizi, galeta unu ve kabartma tozu ilave edilerek karıştırlır. Kare cam fırın tepsisine hazırlanan harç boşaltılır. 175 derecedeki fırında 35 dakika pişirilir.
Pişen kek fırından alınır ve üzerine soğuk halde olan şerbet dökülür.
Şerbeti iyice alıp soğuduktan sonra üzerine krem şanti döşenir. Çikolata sosu ilave edilerek servis yapılır.
Afiyet Olsun.

4 yorum:

  1. Görüntü mükemmel ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  2. un yerine galeta unu degişik.ellerine saglık.

    YanıtlaSil
  3. Gerek görüntü gerek tarıf olarak değişik ve güzel..
    Ellerınıze sağlık.
    Sevgilerle..

    YanıtlaSil

Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.