6 Şubat 2010 Cumartesi

BURSA LOKUMU


Malzeme:
2 su bardağı un
1 çorba kaşığı yoğurt
1/3 su bardağı süt
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
1 yumurta
1,5 çorba kaşığı margarin

Harcı için;
1,5 çorba kaşığı Okyay Tahin
3 çorba kaşığı çekilmiş Antep fıstığı
2 çorba kaşığı toz şeker
Derin bir kap içine un, süt, yoğurt, tuz, şeker, oda sıcaklığındaki yumurta ve margarin ilave edilerek yoğrulur. Yoğrulan hamur un serpilen tezgah üzerine alınır ve merdane ile yarım santim kalınlığında açılır. Kenar fazlalıkları kesilerek diktörtgen şekil verilir.Hamurun üzerine fırça yardımıyla tahin sürülür, antep fıstığı ve şeker serpilir. Hamur rulo yapılır ve 3 cm.kalınlığında dilimlenir. Dilimeledikten sonra avuç içinde yassılaştırılır ve yağlı kağıt konmuş fırın tepsisine dizilir. Önceden ısıtılan 180 derecedeki fırında 20 dakika pişirişir.










Soğuduktan sonra servis yapılır.









Afiyet Olsun.

5 yorum:

  1. Ellerıne sağlık ...
    Sevgilerle...

    YanıtlaSil
  2. canım ellerıne sağlık çok güzel bir tarif.Afiyet şeker olsun sevgıler...
    http://hamaratabla.yetkinforum.com

    YanıtlaSil
  3. ;)) çok teşekkür ederim, sevgiler

    YanıtlaSil
  4. Iyi aksamlar Esma Hanim , tarifiniz ilgimi cekti ve denedim , ancak bana gore seker miktari belirgin sekilde azdi, tuzlu desen tuzlu degil , tatli hic degil ... :( diyeceksiniz ki , damak zevki kisiden kisiye gore degisir ... fakat misafirlerim de benimle ayni gorusteydi...Denemek isteyenler bu ayrintiyi damak zevkine gore ayarlamali . Tarif icin tesekkurler ...

    YanıtlaSil

Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.