Malzeme:
1 ad.yufka
250 gr.tel kadayıf
250 gr.kırık ceviz içi
150 gr.tereyağı
100 gr.margarin
Şerbeti;
3 su bardağı şeker
3,5 su bardağı su
1/2 limon suyu
Şeker ve su ile şerbet hazırlanır. 15 dakika kaynatılır kıvamı kontrol edilir. Limon suyu ilave edilir ve 5 dakika daha kaynatılır. Soğuması için bir kenara bırakılır.
Yufka tezgah üzerine açılır. Üzerine tel kadayıf döşenir. Kırık cevizler serpilir. Rulo yapılarak sarılır.
4 cm.eninde kesilerek cam fırın tepsisine oturtulur. Tereyağı ve margarin eritilerek az kızdırılır ve tepsinin üzerine gezdirerek dökülür. 180 derecedeki fırında kızarana kadar pişirilir. Fırından aldıktan sonra sıcak halde iken oda sıcaklığı kıvamına gelen şerbet üzerine gezdirerek yedirilir. Soğuduktan sonra servis yapılır.
4 cm.eninde kesilerek cam fırın tepsisine oturtulur. Tereyağı ve margarin eritilerek az kızdırılır ve tepsinin üzerine gezdirerek dökülür. 180 derecedeki fırında kızarana kadar pişirilir. Fırından aldıktan sonra sıcak halde iken oda sıcaklığı kıvamına gelen şerbet üzerine gezdirerek yedirilir. Soğuduktan sonra servis yapılır.
Afiyet Olsun.
Kuzenim geldiğinde yaptığım bu tatlının adını sordu. " ben de elimde malzeme vardı böyle bir tatlı yaptım" dedim. İsim annesi o oldu. Adı " sultan sarması " olsun dedi. Böylece bu tatlının adı sultan sarması oldu.
Kuzenim geldiğinde yaptığım bu tatlının adını sordu. " ben de elimde malzeme vardı böyle bir tatlı yaptım" dedim. İsim annesi o oldu. Adı " sultan sarması " olsun dedi. Böylece bu tatlının adı sultan sarması oldu.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.