19 Şubat 2010 Cuma

BUMBAR


Malzeme:
1 kg. koyun barsağı
2 su bardağı pirinç
750 gr. kıyma
karabiber-tuz
Terbiyesi için;
4-5 diş sarımsak rendesi
1 yemek kaşığı zeytinyağı
2 limon suyu
3 lt.su
Barsaklar su ile yıkanarak içi ve dışı iyice temizlenir.
Diğer taraftan pirinç yıkanır. Kıyma, tuz ve karabiber ilave edilerek karıştırılır. Hazrılanan karışım barsakların içine doldurulur. Uç kısmından ters dönecek şekilde doldurulmalıdır.
( Barsakların dış kısmı içegirecek ve iç kısmı da dışa çıkacaktır.)

Doldurma işlemi sona erince düdüklü tencereye 3 lt. su ve tuz ile birlikte konur ve düdüklü tencerenin kapağı kapatılır. Kaynadıktan 15 dakika sonra ocaktan alınır. Basıncı sona erince düdüklünün kapağı açılır. Zeytinyağı, rendelenmiş sarımsak ve limon suyu ilave edilerek birlikte 7-8 dakika daha kaynatılarak sıcak olarak servis yapılır.
Afiyet Olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.