Malzeme:
1 paket kemiksiz tavuk but
1 çay bardağı tuzsuz domates salçası
2 yemek kaşığı yoğurt
1 tatlı kaşığı soya sosu
1 çorba kaşığı kırmızı şarap
1 çorba kaşığı şeker
1 çorba kaşığı ketçap
1 tatlı kaşığı elma sirkesi
tuz
Tavukları ıslamak için;
1 çorba kaşığı un
1 çoba kaşığı sirke
su
Tavuk etleri un ve sirkeli suda 15 dakika ıslı bırakılır. Süzgece alınarak sularının süzülmesi sağlanır ve kağut havlu ile kurutulur.
Diğer malzemenin tamamı bir kap içerisine konur ve karıştırılır. Her bir tavuk parçası bu harca bulanır ve cam fırın tepsisine yerleştirilir. 200 derecedeki fırında kızarana kadar pişirilir ve sıcak servis yapılır.
Afiyet Olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.