7 Eylül 2011 Çarşamba

BALKABAĞI PASTASI


Malzeme:
1 kg.balkabağı
1 paket bebe bisküvisi
100 gr. tereyağı
1 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı iri çekilmiş ceviz

Üzeri için;
1 paket krem şanti
1 su bardağı süt

Balkabağı doğranıp şeker ve az su ile pişirilir ve katı bir püre haline getirilir. Ceviz ilave edilerek karıştırılır ve ılıması için bir kenara bırakılır.
Diğer taraftan bisküviler rondodan geçirilir.Oda sıcaklığındaki tereyağı ilave edilerek yoğrulur. Elde edilen karışım kelepçeli kalıba döşenir. Üzerine cevizli balkabağı ilave edilir. Kümbet şekli verilerek buzdolabında 1 saat bekletilir. Süt ile hazırlanan krem şanti sıkma torbasına konur ve pasta üzerine şekiller verdikten sonra servis yapılır.





Afiyet olsun






































Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.