5 Eylül 2011 Pazartesi

BORA'NIN DİŞ HEDİĞİ (DİŞ BUĞDAYI)





Malzeme:
1 su bardağı aşurelik buğday
2 yemek kaşığı toz şeker
1 avuç yer fıstığı
1 yemek kaşığı kuru siyah üzüm

Aşurelik buğday ıslatılır. Diri kalacak şekilde haşlanır ve suyu süzülür. Soğuması için bir tabağa alınır. Soğuduktan sonra üzerine şeker serpilir. Yer fıstıkları ayıklanır ve yıkanan kuru üzümler üzerine serpilerek servis yapılır.
Afiyet olsun.

Bora'ya Teyzesinin yaptığı diş hediği.

Mutfakta Bedia İzgialp Günay var.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.