Malzeme:
500 gr.kuşbaşı dana eti
2 ad.patates
2 ad.kabak
1 ad.havuç
1 çay bardağı bezelye
1 ad.kırmızı kapya biber
2 ad.köy biberi
4 ad. domates
1 yemek kaşığı domates ve biber salçası
2 yemek kaşığı yağ
2 ad. kuru soğan
1 su bardağı su
tuz
Kuşbaşı etler yıkanıp tencereye alınır. Etler suyunu salıp çektikten sonra bir yemek kaşığı yağ ilave edilerek sotelenir ve tuzlanıp ocaktan alınır. Diğer taraftan patatesler soyulur ve küp doğranır. Bir tencerede su kaynatılır. Patatesler kaynayan suda 1 dakika kadar bırakılır ve delikli kepçe ile soğuk suya alınarak şoklanır. Bezelye ve kazılıp küp doğranan havuçlar ayrı ayrı haşlanır. Kabaklar kazılıp küp doğanır. Bibeler yıkanıp doğranır. Tüm malzeme cam tepsiye alınır. Su ile eritilen salçalar üzerine gezdirilir. Yağ-tuz ve bir bardak su ilave edilerek fırında pişirilir.
Fırında iken ara sıra karıştırılır. Piştikten sonra sıcak olarak servis yapılır.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.