10 Eylül 2011 Cumartesi

SAKIZLI MUHALLEBİ







Malzeme:

4 su bardağı süt


1 çay bardağı toz şeker

1/2 kahve fincanı nişasta
1/2 kahve fincanı un

1 nohut kadar damla sakızı


Üzeri için:

toz tarçın

Sütün içerisine dövülmüş damla sakızı ,un ve nişasta konur ve tahta kaşıkla sürekli karıştırarak 15 dakika kadar pişirilir. Muhallebi kıvamına gelince şeker ilave edilir 1-2 taşım kaynatılır ve ocaktan alınır. Mikserle çırpılarak ıslatılan cam tepsiye dökülür. Ilıdıktan sonra buzdolabında bekletilir.
Tabaklara alınır.Üzerine toz tarçın serpilerek servis yapılır.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.