Malzeme:
1 çay bardağı toz şeker
1/2 kahve fincanı nişasta
1/2 kahve fincanı un
1 nohut kadar damla sakızı
Üzeri için:
toz tarçın
Sütün içerisine dövülmüş damla sakızı ,un ve nişasta konur ve tahta kaşıkla sürekli karıştırarak 15 dakika kadar pişirilir. Muhallebi kıvamına gelince şeker ilave edilir 1-2 taşım kaynatılır ve ocaktan alınır. Mikserle çırpılarak ıslatılan cam tepsiye dökülür. Ilıdıktan sonra buzdolabında bekletilir.
Tabaklara alınır.Üzerine toz tarçın serpilerek servis yapılır.
Tabaklara alınır.Üzerine toz tarçın serpilerek servis yapılır.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.