15 Eylül 2011 Perşembe

FIRINDA TEL KADAYIFLI TAVUK


Malzeme:

2 ad. tavuk göğsü

250 gr. tel kadayıf

1 yemek kaşığı sıvıyağ

1 ad.yumurta

3 yemek kaşığı galeta unu
tuz


1'er yemek kaşığı un ve sirke



Tavuk göğüsleri 2 veya 3 parça kesilir yıkanıp unlu ve sirkeli suda 15 dakika bekletilir. Suda bekledikten sonra süzgece alınır ve süzülür. Yumurta çırpılır. Süzülen ve tuzlanan tavuklar önce yumurtaya sonra da galeta ununa bulanır ve tel kadayıfla sarılır. Yağlanan cam tepsiye dizilir. Üzerine yağ gezdirilir ve 180 derecedeki fırında kızarana kadar pişirilir.


Sıcak olarak servis yapılır.


Afiyet Olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönderme

Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.