3 Eylül 2011 Cumartesi

PASTANE POĞAÇASI


Malzeme:
2 ad.yumurta
3 su bardağı un
21 gr.yaş maya
1 çay bardağı ılık su
1 çay bardağı sıvıyağ
75 gr.oda sıcaklığında tereyağı
1 tepeleme yemek kaşığı şeker
1 silme tatlı kaşığı tuz

İçi için;
100 gr. rendelenmiş beyaz peynir
kıyılmış maydanoz

Üzeri için;
1 ad.yumurta


Maya ılık suda eritilerek şeker ilave edilir. Unun ortası havuz gibi açılır ortasına sıvıyağ, tereyağı, tuz, yumurta ve mayalı şeker ilave edilir. Önce ortadaki malzeme karıştırılır. Daha sonra kenardaki undan azar azar alunarak hamur haline getirilir. Yapılan hamurun üzeri ıslak bezle örtülür ve 10 dakika dinlendirilir. Hamur dinlendikten sonra ceviz büyüklüğünde parçalar alınır ve avuç içinde açılarak ortasına maydanoz ile karıştırılan peynir konur ve kapatılır. Yağlı kağıt konmuş fırın tepsisine dizilir ve üzerine çırpılmış yumurta, fırça ile sürülür. 15 dakika bekletilir ve önceden ısıtılan 175 derecedeki fırında pişirilir.
Afiyet olsun










Bugün mutfakta Bedia İzgialp Günay var

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.