8 Eylül 2011 Perşembe

TEL KADAYIF SARMASI






Malzeme:
500 gr. tel kadayıf
1 su bardağı tane ceviz içi
200 gr.tereyağı



Şerbeti için;
3 su bardağı su
2 su bardağı şeker
1 tatlı kaşığı limon suyu
1/4 limon

Şerbet için su, şeker ve 1/4 limon 5 dakika kaynatılır. Limon içinden alınarak limon suyu eklenir ve 1-2 taşım kaynatılarak şerbet soğuması için bir kenara alınır.
Diğer taraftan kadayıflar tel tel ayrılır.

Üzerlerine eritilen tereyağından bir miktar gezdirilir. Tel kadayıfların içerisine tane ceviz konularak sarılır ve avuç içinde yuvarlak şekil verilerek cam tepsiye dizilir. Sarma işlemi bittikten sonra üzerlerine birer kaşık tereyağı gezdirilir ve kızarana kadar fırında pişirilir. Fırından çıkardıktan sonra üzerine şerbet dökülür. Şerbeti çektikten sonra servis yapılır.
Afiyet olsun

1 yorum:

  1. ablacım mükemmel olmuşlar ellerine sağlık... en kısa sürede denemek istiyorum... başarılar dilerim..

    YanıtlaSil

Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.