Malzeme:
500 gr. tel kadayıf
1 su bardağı tane ceviz içi
200 gr.tereyağı
Şerbeti için;
3 su bardağı su
2 su bardağı şeker
1 tatlı kaşığı limon suyu
1/4 limon
Şerbet için su, şeker ve 1/4 limon 5 dakika kaynatılır. Limon içinden alınarak limon suyu eklenir ve 1-2 taşım kaynatılarak şerbet soğuması için bir kenara alınır.
Diğer taraftan kadayıflar tel tel ayrılır.
Üzerlerine eritilen tereyağından bir miktar gezdirilir. Tel kadayıfların içerisine tane ceviz konularak sarılır ve avuç içinde yuvarlak şekil verilerek cam tepsiye dizilir. Sarma işlemi bittikten sonra üzerlerine birer kaşık tereyağı gezdirilir ve kızarana kadar fırında pişirilir. Fırından çıkardıktan sonra üzerine şerbet dökülür. Şerbeti çektikten sonra servis yapılır.
Afiyet olsun
ablacım mükemmel olmuşlar ellerine sağlık... en kısa sürede denemek istiyorum... başarılar dilerim..
YanıtlaSil