12 Eylül 2011 Pazartesi

KABAKLI KASE BÖREĞİ



Malzeme:
2 ad.yufka
3 ad.kabak
200 gr.beyaz peynir
2 yemek kaşığı süt kaymağı
1/2 demet maydanoz
1 çay bardağı süt
1/2 çay bardağı sıvıyağ
susam-çörekotu
kaseyi yağlamak için tereyağı






















Kabaklar sıyrılır ve rendelenir. Peynir çatalla ezilir.Maydanoz ince kıyılır ve karıştırılarak iç harç hazırlanır.

Süt ve sıvıyağ karıştırılır. Isıya Dayanıklı bir cam kasenin içi tereyağı ile yağlanır. Susam ve çörekotu serpilir. Yufkanın biri kaseye yeleştirilir. Üzerine sütlü karışımdan 1-2 kaşık gezdirilir. Kabaklı peynir harcından 2-3 kaşık konur. Diğer yufkadan bir parça koparılır ve üzerine sütlü karışımdan ve daha sonra kabaklı harçtan konur. Bu işlem yufka ve harç bitene kadar yapılır. En üste Kasenin kenerlarından taşan yufka kapatılır. 200 derecedeki fırında 30 dakika kadar pişirilir. Ters çevrilerek servis tabağına alınır ve sıcak olarak servis yapılır.


Afiyet Olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.