6 Eylül 2011 Salı

GALETALI POĞAÇA




Malzeme:

2 ad.yumurta

3 su bardağı un

1 çay bardağı ılık su

1 çay bardağı sıvıyağ

75 gr.tereyağı

21 gr.yaş maya

1 yemek kaşığı şeker (tepeleme)

1 tatlı kaşığı tuz (silme)



İçi için;

100 gr.beyaz peynir

5-6 sap maydanoz



Üzeri için;

1 ad.yumurta

galeta unu




Ilık suda maya eritilir. Eriyen mayanın içine şeker ilave edilir.


Un derin bir kabın içerisine konur ve ortası havuz gibi açılır. 2 yumurta , oda sıcaklığındaki tereyağı, sıvıyağ, tuz ve mayalı şeker ilave edilir. Önce ortadaki karışım karıştırılır sonra yavaş yavaş kenardan un alınarak hamur yoğrulur. Hamur yoğrulduktan sonra üzerine nemli bir bez konur ve 15 dakika dinlendirilir. Peynir rendelenir ve maydanoz kıyılıp karıştırılır.


Dinlendirilen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alır ve avuç içinde açılır, ortasına peynir konup kapatılır. Çırpılmış yumurtaya üzeri bulanır ve galeta ununa batırılır.Yağlı kağıt konmuş fırın tepsisine 4 cm.aralıkla dizilerek 30 dakika bekletilir. 175 derecedeki fırında pişirilir.


Ilık veya soğuk olarak servis yapılır.


Afiyet olsun


Bugün mutfakta Bedia İzgialp Günay var.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.