24 Şubat 2010 Çarşamba

EZO GELİN ÇORBASI


Malzeme:
1 çay bardağı kırmızı mercimek
1 çay bardağı bulgur
1 ad.kuru soğan
2 çorba kaşığı arpa şehriye
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı domates salçası
kırmızı pul biber
kuru nane
tuz
8 su bardağı sıcak su
Bulgur ve mercimek yıkanarak ayrı ayrı haşlanır. Soğan rondodan geçirilir ve tereyağında sotelenir. Un ilave edilir birlikte kavrulur. Sulandırılan salça ilave edilir ve suyunu çektikten sonra birlikte kavrulur. Sıcak su ilave edilir. Su kaynadıktan sonra şehriye ve tuz eklenir. Şehriye piştikten sonra pişmiş olan bulgur ve mercimek ilave edilir. Birlikte 5 dakika daha kaynatılır. Üzerine kuru nane ve kırmızı pul biber serpilerek sıcak halde servis yapılır.
Afiyet Olsun.

2 yorum:

  1. rahmetli babam bayılırdı sabah bu çorbayı içmeye.ellerine saglık.

    YanıtlaSil
  2. Nur içinde yatsınlar. Benim babam da sabah çorba içmeyi çok severdi.Teşekkür ederim Eylemciğim.

    YanıtlaSil

Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.