15 Şubat 2010 Pazartesi

NAR EKŞİSİ



Bu yıl nar ekşimizi kendimiz yapmaya karar verdik ve eylül ayında yaptığımız nar ekşisini bir türlü bloguma ekleyememiştim.

Şimdi hem çok daha lezzetli ve berrak hem de gönül rahatlığı ile kullandığım nar ekşisini biraz zahmetli olmakla birlikte eğer vaktiniz varsa evinizde yapmanızı tavsiye ederim.


Malzeme ;

100 kg. ekşi nar
Narenciye sıkacağı
Büyükçe bir tencere
cam şişe

Narlar yıkanarak çiçek kısımları kesilir. Ortadan ikiye kesilerek narenciye sıkacağı ile sıkılır. Nar suları derince ve büyükçe bir tencereye konur.

Önce yüksek derecedeki ateşte arasıra karıştırılarak kaynatılır. Kaynamaya başladıktan sonra orta ısıdaki ateşte yine ara sıra karıştırarak kıvamı gelene kadar kaynatılır.

Yaklaşık olarak 9 lt. nar suyundan 1.2 lt. nar ekşisi elde edilmektedir.

O yüzden nar suyu uzun süre kaynayacaktır.

Kıvamı gelen nar ekşisi ılıdıktan sonra şişenir ve salata ve yemeklerde kullanmak üzere oda sıcaklığında muhafaza edilir.

5 yorum:

  1. Slatalarımın vazgeçilmezi,süper bir tarif olmuş,emeklerine sağlık...

    YanıtlaSil
  2. Çok teşekkür ederim.Sevgiler :))

    YanıtlaSil
  3. esma teyze ben bunu kaçırmışım yoksa kesin yapardım.
    evde yapabileceğim aklıma bile gelmemişti.
    ellerinize sağlık.eminim süper olmuştur.

    YanıtlaSil
  4. esma teyze, ben bunu kaçırmışım.yoksa kesin denerdim.
    evde yapılabileceği aklımam bile gelmemişti.siz yaptığınıza göre süper olmuştur kesin..
    ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  5. Ewet canım bence muhteşem oldu. Nar ekşili salata ve yemekler harika oluyor. Geldiğinde sana 1 şişe vereyim. Öpüyorum :))

    YanıtlaSil

Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.