14 Şubat 2010 Pazar

VİŞNELİ İRMİK TATLISI



Malzeme:
2,5 su bardağı (500 mlt.)süt
4 çorba kaşığı irmik
5 çorba kaşığı toz şeker
20 gr. sütlü çikolata
3 çorba kaşığı ince kıyılmış fındık
1 ad.muz

Üzeri için;
20 gr. sütlü çikolata
kıyılmış fındık
kaymak
vişne


Süt ılıtılıp irmik ve şeker ilave edilir. Çikolata küçük küçük kırılır ve ilave edilir. Çikolatalar eriyince fındık ilave edilir ve pişirilir. Kıvamı koyulaşıncaya kadar pişirilir. Muz dilimlenerek yarısı, tabanı az su ile ıslatılarak cam bir kabın içerisine dizilir ve pişen irmiğin yarısı üzerine dökülür. Kalan muzlar irmiğin üzerine konur ve muzların üzerine irmik dökülür. Ilıdıktan sonra buzdolabında 1 saat bekletilir. Kesilerek tabağa alınır. Üzerine kaymak konur,benmaren yöntemi ile eritilen çikolata dökülür, vişne ve çekilmiş fındık serpilip soğuk servis yapılır.

( Benmari veya benmaren yöntemi ile çikolatayı eritmek : Derin ve geniş bir kabın içerisine su konur. Çikolata daha küçük bir kabın içerisine konur ve su dolu kabın içerisine yerleştirilerek ocağa alınır. Su kaynayıp kabın içerisindeki çikolatayı eritir ve çikolata kullanmaya hazır olur. )

2 yorum:

Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.