20 Şubat 2010 Cumartesi

YER ELMASI


Malzeme:
1 kg.yer elması
4-5 ad.yeşil soğan
1/2 fincan pirinç
2 ad.havuç
1 yemek kaşığı domates ve biber salçası
1 ad.yeşil biber
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 ad.limon suyu
1 tatlı kaşığı şeker
karabiber-tuz
dereotu -cibrika
Pirinç yıkanarak pişirilir ve bir kenara bırakılır.
Soğanlar ayıklanarak yıkanır ve yağda sotelenir. Havuçlar küçük doğranıp soğanlarla birlikte sotelenir.Yeşil biberler ilave edilir ve sotelenir. Yer elmalarının kabukları soyulur ve ceviz büyüklüğünde kesilir ve tencereye ilave edilir. Bir fincan su, şeker, tuz ve karabiber ilave edilir. Suyunu çekince 3 su bardağı sıcak su ilave edilir. Yer elmaları pişene kadar kısık ateşte kaynatılır. Yer elmaları pişince pirinç ve limon suyu ilave edilerek 5 dakika daha kaynatılarak soğuması için servis tenceresine alınır. Soğuduktan sonra üzerine dereotu ve cibrika serpilerek servise sunulur.
Afiyet Olsun.

2 yorum:

  1. yer elmasının yemeginin yapıldıgını bilmiyordum?bu arada cibrika nedir?

    YanıtlaSil
  2. Cibrika ya da çiprika, sanıyorum bursa yöresindeki dağlarda bulunan kekiğin uzun dikenli türüne benzeyen bir bitki (Biliyorsun kekiğin çok çeşiti var). Ben cibrikayı kuru baharat olarak tüketiyorum. Yeşil ve taze olarak ya da farklı kullanımı var mı bilemiyorum.

    YanıtlaSil

Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.