8 Kasım 2009 Pazar

KAĞITTA ZEYTİNLİ MAKARNA



Malzeme:

1 paket burgu makarna
15 ad. siyah zeytin

5 ad.yeşil zeytin

5 ad. domates

3 ad.kornişon turşu

3-4 dal dereotu

3-4 dal maydanoz

4 diş sarımsak

3 ad.yeşil soğan

2 çorba kaşığı zeytinyağı


Haşlamak için;

1,5 lt. su

1 çay bardağı süt

1 tatlı kaşığı sıvıyağ

tuz

1/2 su bardağı süt

1/2 su bardağı su


1,5 lt.su, 1 çay bardağı süt, sıvıyağ ve tuz bir tencereye konur ve kaynatılır. Kaynayan karışıma makarna ilave edilerek suyunu çekene kadar haşlanır. Makarna suyunu çekince ocaktan alınır, 1/2 su bardağı süt ve 1/2 su bardağı su ilave edilerek tencerenin kapağı kapatılır ve ara sıra kaşırtırılarak süt ve suyu çekmesi beklenir. Diğer taraftan domates soyulup rondodan geçirilir. Sarımsak rendelenip sotelenir ve domates ilave edilir. Yeşil soğanlar ince doğranarak ilave edilir ve sos kıvamına gelene kadar pişirilir. Sos piştikten sonra doğranmış zeytinler ve kornişon, kıyılmış maydanoz ve dereotu, karıştırılır ve makarna ile harmanlanır.

Kare kesilen yağlı kağıt içerisine makarna boşaltılır. Kağıdın uçları bağlanır ve cam fırın tepsisine konur. Önceden ısıtılmış 180 C derecedeki fırınna 10 dakika sürülür. Fırından aldıktan sonra sıcak servis yapılır.

Afiyet Olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.