10 Kasım 2009 Salı

FIRINDA BİBERLİ TAVUK


Malzeme:
750 gr. Tavuk but
4 ad.köy biberi
1 ad.kırmızı kapya biber
1 çay kaşığı kaşabiber
3 çorba kaşığı zeytinyağı
1baş sarımsak
2 su bardağı su
tuz
1 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı sirke
su
Tavuk butlar yıkanır ve sirkeli unlu suda 3o dakika bekletilir. Süzülür ve 2 su bardağı su konmuş tencereye alınır, tuz ilave edilerek 15 dakika haşlanır. Diğer taraftan biberler ince doğranarak sotelenir. Sarımsaklar soyulup biberlere ilave edilir ve birlikte sotelenir. Tavuk butlar kevgirle alınıp cam fırın tepsisine dizilir ve karabiber ekilir. Üzerine sarımsaklı biberler konur ve 175 C derecedeki 20 dakika fırında pişirilir. Fırından alınıp sıcak servis yapılır.
Afiyet Olsun

2 yorum:

  1. görüntü çok güzel olmuş.denemek isterim.ellerine saglık.

    YanıtlaSil
  2. En kısa zamanda denemeni dilerim Eylemciğim. Sevgiler ;-))

    YanıtlaSil

Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.